Zingeving

Zingeving

Wat is jouw koers?  

In deze moderne tijd waarin veel kan, druk om te presteren hoog is en de nadruk vaak ligt op het succes of falen van jou als individu kun je wel eens over de koers van je leven nadenken. Ben ik wel gelukkig in mijn (werk)leven? Is dit echt de koers die ik wil varen? Wat vind ik belangrijk in het leven en besteed ik hier wel voldoende aandacht aan? Als het antwoord op deze vragen nee is dan kun je gevoelens van leegte, onrust of onzekerheid ervaren.  

Vroeger gaven familiebanden, het geloof en rituelen houvast en betekenis aan het leven. De uitdaging in deze tijd is de grote keuzevrijheid maar dit ook voor jezelf uit te moeten zoeken.  

Wat geeft mijn leven zin? 

Herkenbare vraag? Andere veelgehoorde levensvragen in mijn praktijk zijn:  

  • Wat is mijn levensmissie of doel? 
  • Waarom ben ik hier? 
  • Wat wil ik bijdragen in deze wereld voor mijzelf en anderen? 
  • Wat maakt mijn leven de moeite waard? 
  • Wat wil ik ooit achterlaten? 
  • Wat is mijn passie? 
  • Hoe ervaar ik zingeving en spiritualiteit in mijn werk? 

Wie ben ik? 

Als je jezelf deze vragen stelt kom je vanzelf uit bij een fundamentele vraag: Wie ben ik? 

Wat kan ik? Wat wil ik? Hierin spelen jouw persoonlijkheid, genen, kwaliteiten, valkuilen, opvoeding, omgeving, geloof, cultuur, geaardheid, sociale en professionele rollen een belangrijke rol. Kortom: Wat is jouw identiteit? 

Coaching bij zingeving en identiteit

Het kan heel verhelderend zijn te ontdekken wat jouw waarden, normen, overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen zijn. Tijdens de coaching is het doel jouw zelfkennis en inzicht te vergroten op zowel privé als werkgebied. Dit kan je helpen je leven (opnieuw) vorm te geven en bewuste keuzes te maken die (beter) bij je passen. Ben jij er klaar voor jezelf op een verdiepende manier te leren kennen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek.