Coaching, wat is het en voor wie is het?

Wat is Coaching?

Kort samengevat is coaching een proces waarbij je samen met je coach doelgericht en gestructureerd op zoek gaat naar persoonlijke groei. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je zelfvertrouwen vergroten. Ook is het een manier om meer bewustwording te creëren. Samen met je coach ga je jezelf nog meer ontdekken en vanuit zelfvertrouwen en eigen kunnen jezelf nog meer ontwikkelen. Het is dus geen zware therapie sessie. Met coaching ga je op een doelgerichte manier op zoek naar je sterkere zelf. Hoe dat precies in z’n werk gaat leg ik je in deze blog uit.

Voor wie?

Zoals ik hierboven al schreef is coaching anders dan therapie. Het is meer een vorm van begeleiding waarin je coach jou helpt te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Het proces wat ik toepas als coach is gebaseerd op een gelijkwaardige één op één relatie. Voorafgaand aan het coachingstraject bepaal jij aan welke doelen je wilt werken. Samen gaan we op zoek naar de doelen die jij door middel van coaching wilt veranderen. Het kan je dus helpen om bepaalde doelen te behalen of problemen effectiever aan te pakken. Het is dus niet een traject waarin we zware onderliggende problemen gaan aanpakken. Zie het eerder als een manier om het maximale uit jezelf te halen in het hier en nu. In die zin is coaching dus eigenlijk voor iedereen!

Coaching bij Praktijk van Deijk

Wanneer je bij mij een sessie boekt maken we altijd even kennis d.m.v. een intake gesprek. Omdat we tijdens een coachingtraject nauw samen zullen werken is het natuurlijk belangrijk dat het klikt. Tijdens de coaching zetten we ons beide volledig in om jouw doel te bereiken. In mijn praktijk werkt dat als volgt: Om jouw doelen te kunnen bereiken voeren wij gestructureerde gesprekken. Ik als coach maak gebruik van passende tools en professionele methoden. Ik begeleid je graag vanuit mijn kennis en achtergrond (toegepaste psychologie).

Coaching sessie omgeving Breda boeken?

Wil je een coaching traject starten? dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden om jouw optimale zelf naar boven te halen!

Wist je dat coaching ook buiten de praktijk kan plaatsvinden? Een wandeling in de natuur (bijvoorbeeld tijdens een van deze wandelroutes) is soms een hele fijne manier om te praten!