Voor wie is coaching?

Voor wie is coaching?

Coaching houdt zich grotendeels bezig met de gezonde mens die zich persoonlijk wil ontwikkelen, vragen heeft over werk, relaties, het leven, identiteit en zingeving. Ook mensen met lichtere tot matige psychische klachten kunnen veel baat hebben bij coaching.

Coaching is voornamelijk gericht op het heden, de toekomst en op doen. Wat zou je willen veranderen, ontwikkelen of bereiken? Zoals je in de Pyramide van Bateson ziet kun je vragen en doelen hebben op verschillende niveaus. Van het aanleren van bijvoorbeeld assertieve vaardigheden, tot vragen die gaan over wie ben ik? Wat geeft mijn leven zin en betekenis? Hier zullen wij tijdens de coaching sessies op inzoomen en mee aan de slag gaan.  

Coaching bij Praktijk van Deijk

In de praktijk richt ik mij op mensen van 18 jaar en ouder. Onderwerpen waar jij bij gecoacht kan worden zijn bijvoorbeeld:

– Assertieve vaardigheden: grenzen leren aangeven, nee zeggen, feedback & je mening geven, initiatief nemen, omgaan met conflicten.

– Persoonlijke effectiviteit: communiceren, prioriteren, plannen, organiseren, samenwerken, delegeren

– Omgaan met stress, emoties en problemen, burn-out, coping vaardigheden, zelfzorg en ontspanning

– Levensfase gerelateerde onderwerpen zoals: studie- of loopbaan keuze, wel of geen kinderen (kunnen) krijgen, relaties, scheiding, mantelzorgtaken, overgang, pensioen

– Perfectionisme, faalangst, gedragsveranderingen, zelfvertrouwen

– Identiteit en persoonlijkheid: Wie ben ik? zelfkennis en inzicht vergroten

– Seksualiteit en intimiteit: LHBTIQ+ gevoelens en identiteit, verschillende relatievormen

– Zingeving: Wat geeft betekenis aan mijn leven?

– Verlies- en rouwervaringen

voor wie is coaching

Bron afbeelding: gewoonmadelon.nl

Wie ben ik?

Ik ben Esther van Deijk, Coach, Toegepast Psycholoog in opleiding en Psychiatrisch Verpleegkundige. Op 17-jarige leeftijd ben ik aan de verpleegkunde opleiding begonnen en heb sindsdien ervaring opgedaan in diverse functies en specialismen binnen de GGZ. Ik heb o.a. ervaring als Praktijkopleider zorg, leidinggevende en gastdocent psychiatrie voor de HBO opleiding Transferverpleegkundige. In 2019 ben ik vanuit mijn verlangen om mensen te kunnen ondersteunen vanuit een eigen praktijk de vierjarige HBO opleiding tot Toegepast Psycholoog gestart. Onderdeel hiervan is een gedegen coachopleiding die ik met succes heb afgerond. Mijn doel is jouw eigen mogelijkheden, zelfkennis en inzicht te vergroten. Hierdoor kun je uitdagingen of problemen zelf effectiever aanpakken waardoor je prettiger en met meer zelfvertrouwen in je vel komt te zitten. Door onze gesprekken en interventies breng ik je in contact met de antwoorden in jezelf. Dit doe ik graag in een fijne, open en positieve sfeer waarin ik niet schroom om je te spiegelen en eerlijke feedback te geven.

 

Privé:

Dertiger, levensgenieter, trotse echtgenote & stiefmoeder, eeuwige student door mijn liefde voor leren

 

Eigenschappen:

Enthousiast, gedreven, geïnteresseerd, sensitief, duidelijk en integer

Mijn kernwaarden

– Betrokkenheid: oprechte, persoonlijke interesse en aandacht voor jou

– Verbondenheid: met jezelf en in een respectvolle samenwerking tussen jou en mij

– Vrijheid: om jezelf te zijn, eigen ideeën te vormen en keuzes te maken die bij jou passen

– Deskundigheid: met professionele kennis en ervaring ondersteun ik jouw bij je eigen ontwikkeling